Harmaakaihi

Harmaakaihi tarkoittaa sitä, että silmän mykiö on samentunut ja läpäisee huonosti valoa. Mistä harmaakaihi johtuu?  Usein kaihi kehittyy iän myötä ilman mitään syytä. silmävammat, -tulehdukset, eräät sairaudet sekä lääkeaineet voivat aiheuttaa harmaakaihta.

Kaihileikkaus

Harmaakaihen ainoa hoitomuoto on kirurginen toimenpide, jossa samentunut mykiö korvataan tekomykiöllä. Ennen kaihileikkausta potilaan tulee käydä silmälääkärin vastaanotolla, jossa silmät tutkitaan. Mikäli potilaalla todetaan harmaakaihi, silmälääkäri keskustelee potilaan kanssa leikkauksesta ja sen tuomasta hyödystä sekä riskeistä. On mahdollista leikata yksi tai molemmat silmät samalla kertaa.

Ajanvarauksen yhteydessä potilas saa perusteelliset ohjeet ja silmätippareseptin. Leikkauspäivänä kannattaa varautua olemaan Silmätalossa n. 2,5 – 3 tuntia. Ennen leikkausta sairaanhoitaja laittaa laajentavia silmätippoja leikattavaan silmään ja ennen toimenpidettä silmä puudutetaan tipoilla.  Toimenpide on kivuton.

Leikkauksen jälkeen

Leikkauksen jälkeen leikattu silmä on sumea ja silmässä voi olla roskan tunnetta. Näkö kirkastuu nopeasti seuraavina päivinä. Leikkauksen jälkeen silmätippoja käytetään neljän viikon ajan leikattuun silmään.

Maksa sinulle sopivissa erissä!

  • Saat aina 30-60 päivää korotonta ja kulutonta maksuaikaa.

  • Voit maksaa koko summan kerralla pois tai valita sinulle sopivan maksuvaihtoehdon.

  • Voit hakea tiliä suoraan liikkeessä.

  • Avattu tili on jatkuvakäyttöinen ja voit helposti hyödyntää sitä jatko-ostoksiisi.

Ohjeet löytyvät täältä →

Veli-Pekka Suomalainen, silmäkirurgi, Silmätalo Porvoo.

Veli-Pekka Suomalainen, silmäkirurgi, Silmätalo Porvoo.