Yläluomileikkaus

Iän karttuessa otsan iho venyy ja poimuuntuu jonka seurauksena kulmakarvat laskeutuvat alemmaksi ja ylimääräinen iho painaa yliluomia. Silmäluomileikkauksen tarkoituksena on korjata silmäluomen muotoa poistamalla ylimääräistä ihoa, lihasta ja rasvakudosta. Toimenpiteessä kiinnitetään kudokset parempaan asentoon. Silmätalossa silmäkirurgimme Raimo Uusitalo suorittaa silmäluomileikkaukset. Leikkaukset tehdään aina molempiin yläluomiin.

Leikkauksesta toipuminen

Silmien alueen runsaasta verisuonitukoksesta johtuen on silmäluomileikkauksen jälkeisen vuotoriskin vaara aina olemassa. Leikkauksen jälkeisinä päivinä on tärkeää olla riittävästi levossa. Päätä tulisi pitää kohoasennossa sekä nukkuma-asento puoli-istuvana turvotuksen ja verenvuodon välttämiseksi. On hyvä muistaa säännöllisesti hautoa luomia kylmäpusseilla (15 min. kerrallaan, useita kertoja päivässä). Kumartelu ja ponnistelu on toimenpiteen jälkeen viikon ajan kielletty.

Puhtaus

Kasvot saa pestä haalealla vedellä vuorokauden kuluttua leikkauksesta. Saunaan ja uimaan saa mennä kahden viikon kuluttua toimenpiteestä. Silmämeikkiä ei saa käyttää ennen ompeleiden poistoa.

Ohjeet löytyvät täältä